ФІНАЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ НОВОГО DEFENDER, ЯКІ ПРОВОДЯТЬСЯ РАЗОМ ІЗ ОРГАНІЗАЦІЄЮ TUSK

- Випробування, проведені експертами: Новий Defender проходить випробування у Кенії за підтримки некомерційної організації, яка допомагає захищати левів в Африці.

- Міцніший, ніж будь-коли: Камуфльований прототип моделі Defender використовувався спеціалістами із захисту дикої природи на території 14000 гектарів заповідника Борана.

- Безмежні можливості: Новий Defender буксирував обладнання та переправлявся вбрід, слідуючи за прайдом левів.

- Надійні партнери: Компанія Land Rover вже 15 років є офіційним партнером некомерційної організації Tusk.


Новий Defender став ще на один крок ближчий до випуску після успішного завершення складної програми випробувань у Кенії. Впродовж програми прототип автомобіля допомагав проводити важливі роботи з охорони дикої популяції левів в Африці.

Прототип моделі Defender із вбудованим підвищеним повітрозабірником оздоблений унікальним камуфляжем, що розроблений спеціально для місцевості, на якій проходили випробування, а саме на 14000 гектарів заповідника Борана. Під час випробувань прототип слідував за левами, які носять нашийники із вбудованими радіопередавачами, а також перевозив вантажі.

Унікальна програма випробувань надала співробітникам організації Tusk можливість провести ряд тестувань із новим Defender в реальних умовах, в яких прототип автомобіля переправлявся через річки, витягував важкі причепи та долав непрохідну місцевість. Прототип моделі використовувався навіть для заміни зламаного нашийника лева-самця, якого змогли приспати снодійним, що знаходився на близький відстані від команди Defender.

Територія заповідника Борана – це плоскі рівнини, брудні дороги, круті скелясті схили, болотисті береги річок і густі ліси. Ця місцевість надала новому Defender можливість продемонструвати свою неперевершену широту можливостей.

Директор лінійки автомобілів Jaguar Land Rover Нік Коллінз сказав: «Зараз ми проводимо фінальні випробування нового Defender, які є завершальним етапом фази розробок. Співробітництво з Tusk у Кенії дозволило нам зібрати цінні дані про продуктивність автомобіля. А заповідник Борана забезпечив складні умови руху, це зробило його ідеальним місцем для випробування функцій нового Defender, які допомагають долати будь-які перешкоди».

Компанія Land Rover вже 15 років є офіційним партнером некомерційної організації Tusk. Прототип Defender використовувався у заповіднику Борана у проведенні важливих робіт з охорони диких тварин, щоб звернути увагу на критично малу популяцію левів в Африці. Три чверті популяції левів на континенті знаходяться в занепаді, а чорно-білих носорогів в Африці вже більше, ніж великих кішок. У дикій природі виживає менше 20000 левів, в той час як минулого століття популяція становила 200000 осіб.

Голова Tusk, кавалер Ордена Британської імперії, Чарльз Мейг’ю сказав: «Цей рік наша організація оголосила роком левів. Нашою метою є звернення уваги на тривожний темп скорочення популяції левів в Африці. На щастя, у заповіднику Борана живуть декілька прайдів. За допомогою пристроїв, вбудованих в їхні нашийники, ми відстежуємо їхнє переміщення у природних умовах заповідника, захищаємо їх та запобігаємо будь-яким зіткненням прайдів із населенням. Новий Defender був з нами на кожному кроці нашої подорожі, починаючи від переправлення через річки та закінчуючи підйомами по скелястим стежкам».

Світова прем’єра нового Defender відбудеться вже в 2019 році.